Search
Close this search box.

Külmkapi tühjendamise SOS

Vaatad ülepäeviti külmkappi ja mõtled, et jälle pole midagi süüa? Olukord, millega puutume kokku tihedamini, kui sooviksime. Tuli tuttav ette? Jah, see on vana hea probleem: kõht on tühi, aga midagi süüa ei ole. Tead, mis nüüd teeme? Vaatame uuesti.

Nendes kolmes retseptis on pandud kokku kõige tüüpilisemad kapist leitavad asjad ja tehtud nendest päris söök. Jah, päris söök, mida süüa ise hea meelega ja millega oma sõpradele muljet avaldada.

Maailma kõige lihtsam šokolaadistruudel

IMG_6080Oled šokolaadisõber? Magusate saiakeste fänn?
Konkreetselt maailma kõige lihtsam šokolaadistruudel. Sul on vaja ainult šokolaadi ja lehttainast. Rulli tainas veidi õhemaks, samas võid ka seda mitte teha. Pane šokolaad tainale, lappa tainas peale ja küta ahju. Küpseta kuskil 200 kraadi juures. Lase valmida nii kaua, kuni enam toores pole (ilmselgelt). Samas ära lase ka kõrbema minna. Ja ongi valmis! Ülilahe selle retsepti juures on see, et sa võid panna absoluutselt ükskõik mis šokolaadi. Võimalus on lisada ka martsipani või muud magusat kraami. Samas lase hullu, pane Snickerseid sinna vahele ja saad terve kombo. Ideaalne.

Lollikindel kartuli-porru püreesupp

IMG_6033Minu lemmiktoit on supp. Sellepärast panin ma siia kõige lollikindlama supi, mida keegi võib ette kujutada – püreesupi. Selles supis kasutasin kõike seda, mis minu külmkapis leidus: kartulid ja porru. See oligi kõik. Praadisin porrut koos väikeste küüslaugu küüntega. Samal ajal lasin kartulid keema, maitsestasin vee ja peale praadimist said kõik potis kokku. Keetsin nii kaua, kuni kõik oli puder. Kuna mul on selline uhke masin nagu saumikser, siis mikserdasin ära kogu kupatuse ja supp oligi valmis. Püreesupp on väga hea jäägikasutussupp, vaja on vaid lisada potti kõik leiduv ja see massiks keeta.

Mõnus impromähik

IMG_8077Viimaseks on meil siis selline mõnus mähik. Neid võib teha tortiljadest või vanat head moodi – tavalist lavašši kasutades. Siia panin võileivamääret, pooliku kurgi, mõne tomati, veidi kanaliha ja maitseaineid. Samuti nagu enne mainitud supi kohta, kehtib ka vrapil see reegel, et sa võid panna sinna absoluutselt kõike, mida hing ihaldab. Igaks juhuks ka mõned head külmkapijäägi kombod: vorst, kurk, sibul, tomat või sink, paprika, salat või viinerid/sardellid, muna ja kurk.
Loodan, et need lihtsad retseptid on teile abiks ja innustuseks midagi vahvat teha lihtsate vahendite abil. Mõni idee nendeks puhkudeks, kui sõbrad külla tulevad või hoopis mõni silmarõõm. Parim asi on see, et neid võib teha nii tervislikuks kui ka ebatervislikuks, vastavalt tujule, hommikusele konditsioonile või elustiilile.

Merilin Reede